سایت بزرگ آموزشی تفریحی

کاظم خان

۳ مطلب در فروردين ۱۳۹۷ ثبت شده است

ورم پا بعد از زایمان

چهارشنبه, ۲۲ فروردين ۱۳۹۷، ۰۳:۱۱ ق.ظ

علت های ورم پا بعد از زایمان و رفع ورم در خانه

ورم پا بعد از زایمان,ورم پا بعد از زایمان,ورم پا پس از زایمان,علت ورم پا بعد از زایمان,ورم پا بعد زایمان,ورم پا پس از زایمان,علت ورم پا بعد از زایمان طبیعی,دلیل ورم پا بعد از زایمان,ورم پا بعد از زایمان سزارین,رفع ورم پا بعد از زایمان,ورم پا بعد از زایمان نشانه چیست,علل ورم پا بعد از زایمان,ورم قوزک پا بعد از زایمان,تورم پا پس از زایمان,درمان ورم پا پس از زایمان,درمان ورم پا بعد از زایمان,ورم یک پا بعد از زایمان,علت ورم پا بعد زایمان,علت ورم دست و پا بعد از زایمان,علت ورم پا بعد از زایمان چیست,علت ورم پا پس از زایمان,علت ورم پا بعد از زایمان سزارین,درمان ورم پا بعد زایمان,علت ورم پا بعد از زایمان,ورم پا بعد از عمل سزارین,علت ورم پا بعد از عمل سزارین,درمان ورم پا بعد از زایمان,درمان ورم دست و پا بعد از زایمان

خانم هایی که تا کنون تجربه باردار شدن را نداشته اند میتوانند با خواندن این مطلب با مشکلات بعد از زایمان و رفع ساده بعضی از این مشکلات مانند ورم پا بعد از زایمان در منزل آشنا شوند و با مطالعه این گونه مطالب استرس و نگرانی های بعد از زایمان را به حداقل برسانند .

در طول از دست دادن مایعات و آب اضافی بدن پس از زایمان، ممکن است انگشتان دست و مچ پا ورم داشته باشد که در عرض یک هفته به تدریج از بین می‌رود. کلیه‌های شما مسئول بیشتر این پاکسازی و خروج آب اضافی بدن هستند و همین موضوع باعث می‌شود بیشتر از حد معمول به دستشویی بروید. منافذ پوست هم برای دفع مایع اضافی تلاش می‌کنند، بنابراین ممکن است تعریق بیشتر از حد معمول داشته باشید.

ورم پا بعد از زایمان

برای دیدن مطلب اصلی اینجا کلیک نمایید.

 

  • کاظم باغی

مصرف زردچوبه برای کودکان بی خطراست

شنبه, ۱۱ فروردين ۱۳۹۷، ۰۳:۰۹ ق.ظ

خواص استفاده از زردچوبه در غذای کودک 6 ماهه به بعد

 زردچوبه در غذای کودک ، زردچوبه غذای کودک ، استفاده از زردچوبه در غذای کودک ، استفاده از زردچوبه در غذای نوزاد ، خواص زردچوبه در غذای کودک

زردچوبه در غذای کودک , خواص زردچوبه در غذای کودک , استفاده از زردچوبه در غذای کودک

در این مطلب از سایت جسارت به فواید استفاده از زردچوبه در غذای کودک می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

استفاده از زردچوبه در غذای کودک

زردچوبه ادویه به دست آمده از ریشه گیاهی است که هم از ریشه تازه آن و هم از آن به صورت خشک و به صورت پودر شده هم استفاده می شود. رنگ زردچوبه خوب،زرد تیره (با رنگ نارنجی) است. همچنین، زردچوبه خوب عطر ملایم و طعم کمی تلخی دارد.زردچوبه ادویه ای است که در برخی از کشورهای جنوب آسیا به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین، از آن به عنوان ماده ی رنگی در نساجی استفاده می شود و کاربرد بسیاری در صنعت داروسازی دارد. زردچوبه یک ماده فعال در درمان های بهداشتی و درمان طبیعی بسیار موثر برای بسیاری از بیماری ها می باشد. در کشورهایی که درآن از زردچوبه به صورت گسترده استفاده نمی شود، ممکن است این ماده در قالب قرص ها و یا مکمل های دارویی در دسترس مردم باشد.

خواص زردچوبه در غذای کودک

مصرف زردچوبه برای کودکان بی خطراست. اما، کودکان برای رشد مطلوب خود نیاز به استفاده از زردچوبه ندارد. بنابراین، شما کودکتان را با اندازه محدودی از زردچوبه تغذیه کنید. اگر شما به عنوان یک مادر می خواهید به غذای کودک خود زردچوبه اضافه کنید و  نگرانید که این ماده با داروهای خاصی تداخل پیدا کرده و همچنین منجر به عوارضی در کودک شما شود و  یا اگر کودکتان از مشکلات خاص پزشکی رنج می برد، حتما به دکتر او مراجعه کنید و مشورت نمایید.از آنجایی که زردچوبه خواص ترمیمی زخم ها را دارد، استفاده موضعی و پوستی آن برای کودکان بی ضرر است. هنگامی که آن را با شیر یا خامه مخلوط کنید، به حفظ نرمی پوست کودکان به عنوان یک درمان طبیعی کمک شایانی می کند. اما بهتر است قبل از استفاده از زردچوبه برای کودکتان در هر شکلی، با دکتر او مشورت کنید.همچنین از آن می توان به صورت غذایی یا به عنوان کاربردهای موضعی در کودکان استفاده نمود.هنگامی که کودک شما به اندازه کافی بزرگ شد و توانست از مواد غذایی جامد استفاده کند، شما می توانید زردچوبه را  از طریق رژیم غذایی به بدن او بشناسانید. اما انجام این کار تنها در صورتی که هیچ عوارض و یا خطری برای کودک شما نداشته باشد و یا به دلیل مصرف دارو و یا شرایط پزشکی خاص برای کودک شما منع نشده باشد، می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

بیشتر بخوانید :

زردچوبه و لاغری

زردچوبه و شیر

زردچوبه و خواص آن

زردچوبه خواص

زردچوبه در غذای کودک , خواص زردچوبه در غذای کودک , استفاده از زردچوبه در غذای کودک

ادویه را از ۶ماهگی میتوان به غذای نوزاد اضافه گردد؛ اولین ادویه مناسب زردچوبه است که میتواند به مقدار بسیار کم به پوره سیب‌زمینی یا آب ماهیچه اضافه شود. ادویه مناسب دیگر دارچین است که بهترست به میزان کم به جوپرک صبحانه کودک اضافه شود.

مصرف زردچوبه در غذای کودک

زردچوبه خواص درمانی متعددی برای کودک شما دارد که می توان از

طریق مصرف غذایی و یا استفاده های موضعی و پوستی، از آن بهره برد:

• کورکومین یکی از اجزای سازنده فعال در زردچوبه است که بسیار مفید بوده و از اختلالات عصبی مانند اسکلروز،

بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون جلوگیری می کند. همچنین در مبارزه با افسردگی هم بسیار موثر است.

• خواص آنتی اکسیدانی زردچوبه خیلی قوی بوده و می تواند سرطان های زیادی را درمان کند. زردچوبه علائم و

نشانه های پوستی، روده، پروستات، و سرطان پستان را تسکین می دهد. کاربرد موضعی آن باعث کمک به افزایش درمان سرطان پوست نیز می شود.

• زردچوبه دارای خواص ضدالتهابی است و درنتیجه در طول درمان استئوآرتریت بسیار مفید می باشد.

• همچنین، زردچوبه دارای خواص ضدمیکروبی است و بدن را از عفونت های باکتریایی و ویروسی محافظت می کند.

• همچنین، زردچوبه برای سلامتی کبد و بهبود عملکرد گوارشی فواید بسیاری داشته، و نیز می تواند زخم های گوارشی را التیام داده و مشکلات اجابت مزاجی را درمان نماید.

زردچوبه در غذای کودک , خواص زردچوبه در غذای کودک , استفاده از زردچوبه در غذای کودک

زردچوبه خاصیت ضدالتهابی دارد و برای جلوگیری از بیماری و کشتن ویروس و میکروب‌ها بسیار مهم است و خون را تصفیه میکند.

زردچوبه در غذای کودک

افزودن زردچوبه به رژیم غذایی کودکان باید با احتیاط و کم کم انجام شود،

برخی از عوارض جانبی که زردچوبه می تواند باعث آن شود، عبارتند از:

• زردچوبه با برخی از داروها مانند رقیق کننده های خون و مواد دارویی که برای کاهش تولید اسید معده استفاده می شود،

تداخل پیدا می کند. برخی از داروهای شایع رقیق کننده خون مانند آسپیرین، ایبوپروفن، وارفارین، کلوپیدوگرل هستند که

زردچوبه با آن ها تداخل ایجاد می کند. داروهایی هم که برای کاهش اسید معده کار برد دارند و

می توانند با این ادویه تداخل پیداکنند، عبارتند از:

سایمتیدین، امپرازول، فاموتیدین، رانیتیدین. بنابراین، اگرکودک شما در حال تغذیه با شیر مادر و هم زمان در حال مصرف این داروهاست،

ازمصرف زردچوبه در رژیم غذایی او اجتناب کنید. اگر کودک شما به دلایل و شرایط پزشکی دارو

مصرف می کند، بهتر است این ادویه را به طور کلی از وعده های غذای او حذف کنید.

• همچنین اگر شما به دنبال درمانی برای کیسه صفرا یا دیابت کودکتان هستید، حتما از استفاده کردن زردچوبه در رژیم غذایی او اجتناب نمایید .

اگر برای درمان کودکتان عمل جراحی برنامه ریزی و تجویزشده، از مصرف زردچوبه در غذای او خودداری کنید، چون می تواند

با خواص لخته شدن خون تداخل ایجاد کند. در این گونه موارد، حتی مادرانی که با شیر خود بچه را تغذیه می کنند، هم باید از مصرف زردچوبه، اجتناب کنند.

زردچوبه در غذای کودک , خواص زردچوبه در غذای کودک , استفاده از زردچوبه در غذای کودک

زردچوبه برای کودکان بی‌خطر است و می‌تواند با بسیاری از بیماری‌ها مقابله کند. با این حال بهتر است در مورد میزان مصرف آن در رژیم غذایی با پزشک مشورت کنید.اگر فرزند شما قرار است عمل جراحی انجام دهد پیش از آنکه به او زردچوبه بدهید با پزشک مشورت کنید.شاخ و برگ این گیاه میتواند با توانایی بدن در لخته کردن خون، تداخل ایجاد کرده و روند طبیعی لخته شدن خون را تحت تاثیر قرار دهد.اگر فرزند شما از مشکلات کیسه صفرا رنج می‌برد، استفاده از آن در مقادیر زیاد میتواند شرایط را بدتر کند.اگر فرزند شدما داروهای رقیق کننده خون یا هر نوع داروی ضد پلاکت مصرف میکند بهتر است از دادن زردچوبه به او خودداری کنید.

زردچوبه در غذای کودک

بیشتر بخوانید :

زردچوبه و فلفل سیاه

زردچوبه در بارداری

خواص زردچوبه برای تخمدان

زردچوبه

  • کاظم باغی

خواص عرق بهار نارنج و گلاب در بارداری و برای پوست صورت

خواص عرق بهار نارنج و گلاب در بارداری و برای پوست صورت در سایت جسارت

بهار نارنج و گلاب ، عرق بهار نارنج و گلاب , خواص بهار نارنج و گلاب , مضرات بهار نارنج و گلاب , فواید بهار نارنج و گلاب , خواص بهار نارنج و گلاب برای بیماران قلبی , خواص بهار نارنج و گلاب چیست , آیا بهار نارنج و گلاب برای بیماری های قلبی مفید هستند

خواص عرق بهار نارنج و گلاب در بارداری و برای پوست صورت

بهار نارنج و گلاب ، عرق بهار نارنج و گلاب , خواص بهار نارنج و گلاب , مضرات بهار نارنج و گلاب

در این مطلب از سایت جسارت به خواص و فواید عرق بهار نارنج و گلاب برای بیماران قلبی می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد

نظریه متخصص در مورد شربت بهار نارنج و گلاب برای بیماری های قلبی

متخصص طب سنتی، برخی از خوراکی‌هایی که برای سلامتی قلب مفید هستند را معرفی کرد و گفت: در این میان، شربت بهارنارنج و گلاب ضداسترس و اضطراب بوده و مصرف آنها برای بیماران قلبی توصیه می‌شود.غلامرضا کرد افشاری در گفت وگو بافارس گفت: از دیدگاه طب سنتی، رعایت برخی موارد به سلامتی قلب کمک می‌کند، در این میان، عدم استنشاق بوهای ناخوشایند و در مقابل، بوئیدن گیاهان و میوه های مثل گل‌سرخ، شکوفه سنجد، سیب، بیدمشک، ریحان و سیب برای قلب مفید هستند.وی ادامه داد: مصرف فالوده سیب و شربت سیب، خوردن و بوئیدن سیب، شادی‌بخش و تقویت‌کننده قلب است، مخصوصاً اگر با گلاب مصرف شود.این متخصص طب سنتی گفت: شربت عرق بهارنارنج، مفرح، ضداسترس و اضطراب است و ترکیب گلاب با آب، عسل یا شکر و تخم ریحان نیز توصیه می‌شود.وی افزود: عصاره گل گاوزبان و مصرف عصاره کاسنی بسیار برای بیماران قلبی توصیه می‌شود و بهتر است این بیماران به جای مصرف شربت و نوشابه‌های غلیظ و شیرین، از این شربت‌ها حتی به جای چای مصرف کنند.کردافشاری ادامه داد: سبزی‌هایی مثل نعناع، ریحان و گشتنیز به دلیل داشتن بوی خوش و خواص مفید، مقوی قلب هستند، همچنین بیماران قلبی می‌توانند از زعفران، بیشتر استفاده کننده چرا که شادی‌آور بوده و برای عملکرد بهتر قلب توصیه می‌شود.وی ادامه داد: به بیماران قلبی توصیه می‌شود از عصبانیت، اندوه، افکار وسواسی، هیجانات ناگهانی، فعالیت‌های سنگین و بیداری طولانی‌مدت بپرهیزند.این متخصص طب سنتی تصریح کرد: در میان میوه‌ها گلابی، سیب، لیمو، به و انار میوه‌هایی هستند که از تجمع مواد زائد در قلب و عروق جلوگیری می‌کنند و تقویت‌کننده قلب هستند.

آشنایی با بهار نارنج و گلاب

بهار نارنج، شکوفه درخت نارنج است که در عطرسازی و ساختن اسانس، انواع نوشیدنی های فصلی و عرقیجات و تهیه مربا، گز، سوهان و … کاربرد بسیار دارد. باببل و شیراز در اردیبهشت‏ ماه، با رایحه سحرانگیز بهار نارنج، هر رهگذری را سرمست می کند به نحوی که این دو شهر را شهر بهارنارنج می نامند. از بهارنارنج عرق تهیه می کنند که طبیعت گرم داشته و مقوی جسم و روح است . از اشکال دارویی گل بهار نارنج روغن، دم کرده، عرق و اسانس است.بهار نارنج منبع بسیار خوبی از مواد مغذی و مواد معدنی ضروری است که برای بدن بسیار مفید هستند. این مواد معدنی شامل منیزیم، منگنز، بور، کلسیم، روی، سلنیوم، سدیم، مس و پتاسیم میباشند. ترکیبات فعالی نیز در بهار نارنج وجود دارد از جمله روغن فعال، فلانوئیدها و فورانوکومارین. همچنین دارای ویتامینهای B، C و D هستند. طبیعت شکوفه نارنج (بهار نارنج) گرم و خشک است. خواص دارویی بهار نارنج به‌طور خلاصه شامل خواص بهار نارنج بر سلامت روح و سلامت جسم است.

گلاب را می توان معجزه طبیعت نامید خواص و فواید بسیاری در این عصاره قرار دارد که در درمان بسیاری از درد ها و بیماری ها می تواند موثر باشد. این گل بهاری از اواسط اردیبهشت تا اواخر خرداد رویش دارد و از خواص درمانی فراوانی برخوردار است. گلاب معروفترین نوع عرقیات است که از گل سرخ گرفته می شود. گفته می شود که حضرت محمد(ص) از عطر این گل استفاده می نمودند و به همین دلیل گل سرخ را با نام گل محمدی نیز می شناسند. گلاب بعد از سکنجبین بیشترین مصرف را در بین مردم در قدیم داشته و امروزه نیز مصرف فراوانی دارد. گلاب یکی از نوشیدنی های پرمصرف در طب سنتی است. گلاب طبع میانه تا حدودی رو به خنکی دارد. بنابراین برای اکثر افراد مصرف آن توصیه می شود و عارضه خاصی ندارد. طبیعت گلاب گرم است و مقوی معده، قلب، کبد و اعصاب بوده و آرامبخشی قوی به حساب می آید. به همین دلیل است که قدیمی ترها مصرف گلاب را در روزهای سخت و پرتنش لازم می دانستند. این مایع خوشبو و معطر تا حدودی تحریک کننده جریان خون بوده و بافت پوست را به تولید سلول های جدید تحریک می کند.

آشنایی با خواص بهار نارنج و گلاب

مهم ترین خاصیت دارویی بهار نارنج تأثیر آن روی سیستم عصبی بدن است. بهار نارنج آرامش بخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی است و سردردهای میگرنی را کاهش می دهد. * بهارنارنج در تقویت معده بسیار مؤثر است و تپش نامنظم قلب، تشویش و اضطراب را از بین می برد. * برای کنترل تشنج ها و حمله قلبی هم بهار نارنج را توصیه می کنند. * اگر مشکل کم خوابی یا بی خوابی دارید، حتماً پیش از خواب، مقداری عرق بهار نارنج یا چای آن را بنوشید* اشتها آور و ضد سرفه است*برای نرم کردن پوست های خشک و جلوگیری از شکنندگی مویرگ ها استفاده می شود. *درمان دردهای متواتر شکمی، نفخ، اسپاسم، سوء هاضمه، فشارهای عصبی و ناراحتی های مربوط به هیجان و عاطفه نیز از موارد مصرف اسانس بهار نارنج هستند. *دم کرده گل درخت بهارنارنج برای برطرف کردن قولنجهای عصبی مفید است. *از مخلوط آب کرفس و عرق بهار نارنج برای دفع سنگهای کلیه و مثانه و خرد کردن آنها نیز استفاده می شود. * بهار نارنج تازه در تهیه آب مقطر بهار نارنج کار می رود. بهار نارنج خشک شده به صورت دم کرده و به عنوان ضد تشنج در بیماری های عصبی مانند هیستری ضعف اعصاب و هم چنین رفع سکسه به کار می رود. آب مقطر بهار نارنج به وسیله بخار آب تهیه می شود. برای این کار یک کیلو بهار نارنج و یک لیتر آب یک کیلو آب مقطر تهیه کنند. آب مقطر بهار نارنج مایعی زلال دارای بوی بسیار قوی و معطر است. رنگ آن گاهی به علت فساد و رشد باکتری ها تغییر می کند. آب مقطر بهار نارنج اگر با هم حجم خود الکل 90 درصد مخلوط گردد باید فلئورسنس بنفش ایجاد کند.

آشنایی با فواید بهار نارنج و گلاب

* گلاب در طب سنتی ایرانی دارای خواص فراوانی است که مهم ترین آن آرام بخش بودن آن است. شاید به همین دلیل است که در مراسم عزاداری از آن استفاده می شود. * گلاب علاوه بر خاصیت آرام بخشی ضد استرس هم هست. همچنین به دلیل تقویت سیستم عصبی، مصرف آن یا بوئیدن آن در درمان بسیاری از سردردها هم کاربرد دارد. * به هنگام شب برای رفع بی خوابی موثر است. از طرفی برای کاهش خستگی می توان آن را مصرف کرد. * برای تقویت لثه توصیه می شود. حتی برای بهبود آفت های دهان کاربرد دارد. * گلاب به عنوان یک پاک کننده مناسب برای پوست قابل استفاده است و به شادابی پوست کمک می کند. * گلاب برای معده و مخصوصاً دهانه معده مفید است، بنابراین می تواند در رفع نفخ یا ریفلاکس موثر باشد. * گلاب برای مجاری هوایی و ریه ها نیز مفید است. نرم کننده و لینت دهنده مجاری هوایی و گلو و حلق است. بخصوص برای افرادی که در شغلشان زیاد از حنجره خود استفاده می کنند نظیر مداحان و خوانندگان، آموزگاران، قاریان و امثالهم مفید است. * گلاب در طب سنتی ایرانی دارای خواص فراوانی است که مهم ترین آن آرام بخش بودن آن است. شاید به همین دلیل است که در مراسم عزاداری از آن استفاده می شود * یکی از دلایلی که در مراسم عزاداری و سوگواری اموات از گلاب استفاده می کنند این است که مزاج افراد مصیبت دیده که معمولاً دچار استرس، بی خوابی و پرفعالیتی و لذا حرارت بالا شده اند را رو به خنکی و تعدیل برده؛ بوی آن برای قلب و مغز مفید، آرام بخش و تسکین دهنده است؛ طعم آن مورد پسند ذائقه و گوارا بوده، اشتها را که معمولاً در هنگام بروز استرس و غم مختل می شود تحریک نموده؛ باعث تسکین حلق و حنجره و صدا نیز می شود.* از آنجایی که طبع گلاب رو به خنکی است برای سوزش مجاری ادراری هم مفید است. در خیلی از موارد، سوزش ادرار به دلیل عفونت نبوده بلکه به دلیل گرمی مزاج یا افزایش ماده صفرا در خون و ادرار می باشد که گلاب در این موارد کمک کننده خوبی است. * کسانی که در معرض حرارت بالای مزاج می باشند (استرس، عصبانیت زیاد، بی خوابی، گرمی مزاج پایه، مصرف گرمی جات، فصول یا مناطق گرمسیر)، از مصرف گلاب یا شستشوی بدن با گلاب نفع زیادتری می برند. * برای شخص تب دار توصیه می شود گلاب خنک (یخچالی یا با یخ) بنوشند و یا اینکه در ظرفی به همراه آب ریخته، پارچه ای را با آن آغشته کنند و دست و پاها و صورت را با آن شستشو دهند (پاشویه، بدن شویه)؛ مخصوصاً توصیه می شود ناحیه کبد (بالا و راست شکم) که نیاز بیشتری به خنک شدن دارد (چون کبد عضو گرمی است) را با پارچه آغشته به گلاب خنک نمایند. * گلاب برای تقویت قوای عمومی بدن موثر است و باعث تجدید انرژی در بدن می شود. بوییدن و خوردن آن برای افرادی که در ایام امتحانات هستند، توصیه می شود. * گلاب همچنین برای کسانی که سردرد ناشی از گرمی و چشم درد و سرخی چشم دارند موثر است. در این گونه موارد بوییدن، شستشو و اسپری کردن به ناحیه سر نیز بسیار موثر واقع می شود. * غرغره کردن گلاب برای کاهش التهابات و سرخی حلق، کام، لوزه ها و حنجره موثر است. در افرادی که به علت گرمی مزاج، دچار خشکی مخاط و خونریزی (مثلاً در لثه یا مخاط دهان و بینی) می شوند، خوردن، استنشاق کردن (مکش از طریق بینی) و دهان شویه با گلاب بسیار توصیه می شود.

خواص بهار نارنج و گلاب برای درمان پوست خشک

یکی از کاربردهای مهم گلاب بهبود و درمان پوست های خشک و حساس است. ماسک کردن گلاب روی پوست یا جایگزین کردن آن به جای شیرپاک کن توسط افرادی که پوست خشک یا حساس دارند موجب می شود تا به مرور پوست آنها طراوت و نشاط خود را به دست آورد. بهترین روش برای ماسک کردن گلاب روی پوست آن است که پارچه ای نخی و تمیز را به گلاب خالص آغشته کنید و آن را برای 20 دقیقه روی صورت تان بگذارید. این کار بعد از هر بار استحمام تاثیر درمانی بیشتری دارد. ضمن آنکه گلاب به دلیل خاصیت ضدعفونی کننده ای که دارد به پاکسازی منافذ پوست کمک می کند و مانع از بروز جوش های چرکی، آکنه و دانه های سرسیاه روی پوست می شود. گلاب حتی برای رفع جوش های بدن نیز موثر است. برای این کار مقداری گلاب را با جوش شیرین مخلوط کنید تا خمیر نرمی به دست آید. سپس این خمیر را مدت یک ساعت یا تمام شب ( موقع خواب ) روی جوش های خود قرار دهید . گلاب به دلیل داشتن خاصیت ضد عفونی کننده و هیدراته (آبدار) کردن برای پوست سر و مو مفید است. برای این کار، با استفاده از یک قطره چکان، گلاب را روی پوست سر خود بریزید.

طرز تهیه شربت گلاب و بهار نارنج

یک شربت بسیار مفید که به سادگی می توان از گلاب تهیه کرد «جلاب» است. برای تهیه، به اندازه یک واحد شکر یا نبات و حدود سه واحد گلاب را در یک ظرف ریخته تا حل شود. سپس روی حرارت ملایم قرار دهید تا کمی بجوشد. به آرامی کف روی آن را بگیرید. وقتی حجم آن به نصف رسید کمی زعفران به آن بیفزایید بعد از این که کمی جوش خورد از روی شعله برداشته، مایه شربت عسلی شکلی که به دست می آید همان جلاب است که خواص گلاب و زعفران هر دو را دارد. می توان برای ایجاد تنوع و افزودن خواص جلاب، مقداری عرق گل گاوزبان، بیدمشک، کاسنی یا بهارنارنج (حدود 1 واحد) به شربت اولیه اضافه نموده و سپس عملیات جوشاندن انجام شود. به این ترتیب، خواص این گیاهان دارویی نیز به جلاب اضافه می شود از جمله تقویت مغز و اعصاب، رفع خستگی، شادی بخشی و تفریح و بهبوددهندگی عملکرد ریه، کبد و قلب. بنابراین برای بیماری های روحی، روانی و افسردگی ها و نیز برای حالات ترس و اضطراب، فکر و خیال و همچنین بهبود عملکرد گوارشی، تنفسی و قلبی عروقی انسان بسیار مفید است.

عوارض بهار نارنج و گلاب

استفاده زیاد از عصاره بهار نارنج سبب بالا رفتن فشارخون و افزایش ضربان قلب می‌شود و افراد دچار بیماری قلبی باید از استفاده بیش از حد آن پرهیز کنند. بهار نارنج دردوران بارداری و شیردهی بایستی با احتیاط مصرف شود. زیاده‌روی در خوردن عرق بهار نارنج بی‌خوابی ایجاد می‌کند. زیاد بوئیدن بهار نارنج سبب بی‌خوابی می‌شود، از این خاصیت می‌توان در مواقع نیاز به نخابیدن استفاده کرد. گلاب مصلح (اصلاح کننده ضرر) بهار نارنج است.

نکاتی در مورد بهار نارنج و گلاب

 برای جلوگیری از آسیب دیدن لباس‌ها توسط حشرات به جای استفاده از نفتالن که بدبوست می‌توان از پوست و شکوفه‌های خشک نارنج استفاده کرد. تحقیقات نشان داده میزان موادی که مسئول بوی عطر و خواص درمانی اسانس بهار نارنج هستند در اسانس بهار نارنج جنوب بیشتر است و به دلیل اینکه اسانس بهار نارنج جنوب از نظر داشتن مواد اصلی عطر بسیار غنی بوده، از نظر خوشبویی کیفیت بسیار بالایی دارد و از نظر کمیت نیز در رتبه بالایی قرار دارد. و در پایان لازم است بدانیم اثر بهار نارنج در ظرف مسی تا هفت سال و در ظرف شیشهای تا یک سال باقی میماند.

بهار نارنج و گلاب

بیشتر بخوانید :

عرق بهار نارنج در بارداری

خواص بهار نارنج چیست

مصرف بهار نارنج و فشار خون بالا

  • کاظم باغی